The Spain trip

2008-08-21, 14:03:01 / Kategori:
Ja och då var man hemma till kalla sverige igen. I spanien var det alldeles underbart, ca 37grader varje dag med tanke på värmeböljan som pågick just när vi var där. Tänkte skriva lite om vad vi gjorde varje dag, enjoy:

9 augusti
På morgonen kom vi till kallax för att åka vidare till stockholm. Väl på arlanda åt vi på Mc Donalds 3ggr (bara under en dag), men bara för att MAX stängde när vi kom dit. Eftersom vi skulle vara på arlanda i 18timmar hade vi ingen brådska att göra någonting alls. Vi spelade yatzy, gick omkring, åt (bara för att ha något att göra), såg os. Senare var det dags att lägga sig, så vi puttade ihop fyra soffor och somnade där så småningom.

jag innan vi åker hemifrån

10 augusti
Jaa vi sov ju gott den lilla stund vi fick sova iallafall. Vi blev väckta, eller alla som sov där blev väckta, klockan 4, av städgubben som körde på sin lille bil runt runt alla soffor. Och när man tittade på honom flinade han som jag vet inte vad. Vi checkade in väskorna till slut iallafall och åt frukost kring 6. Då kände man verkligen att man levde. Efter några timmar på planet gick vi av i Alicante, fick våra väskor hyffsat tidigt faktiskt, och sen gick vi för att möta Brian som skulle hämta oss. När man kom ut ur flygplatsen (klädda i mjukisbyxor och långärmad) höll man på att dö när man möttes av 36+ grader. Efter bilresan till huset och när vi packat upp det mesta så gick vi för att handla lite mat och vatten. Sedan var det första vi gjorde var att ta bussen in till stan. Vi gick och kollade vart alltinf fanns och så vidare, hittade stränderna, som låg i stan alltså? Det avr mycket fint. Sen åkte vi hem och duschade och gick för att kolla på vilken restaurang vi skulle äta på. Det blev en engelsk restaurang och jag åt (med brittisk brytning) fish, chips and peas. Och på tal om det där med britter så är torrevieja tydligen britternas tursiställe, vi bodde bredvid två par och såg hur många som helst på stan osv. Sen gick vi iallafall hem för att sova eftersom vi varit med om rätt mycket under dagen.


11 augusti
Vi vaknade rätt tidigt eftersom vi bestämmt med Brian att vi skulle och handla klockan 11. Så vi åkte med han till (brittisk brytning, som jag älskar) the supermarket. Efter typ någon timmas handling, och då skojar jag inte, började nog Brian bli lite otålig men de gick rätt bra ändå. Vi åkte hem och packade upp alla 5 påsar typ. Sedan blev det dirket till stan igen, och direkt gick vi och köpte badringar och sedan låg vi och guppade på vågorna i medelhavet hela dagen lång, då ville man aldrig mer åka hem. Köpte en väska också, lr mer en strandväska som kom till användning kan jag säga. Vi åkte väl hem någon gång på kvällen och vi började göra egen middag. Sallad, tacobröd, salsa, guaca, och cola med citronskivor, hur gott som helst. Efter det tog vi en kvälls promenad och kolla runt läget vid området osv. När vi kom hem igen smälte vi choklad och skärde upp melon, mmm säger jag bara.



12 augusti
Och ja som alla säkert redan listat ut for vi till stranden idag igen. På vägen dit såg jag en bil som det stod "McGaiver" på vem tänker jag inte på då? Efter att ha fotat som bevis så går vi och lägger oss i våra ringar på vattnet. När det började hetta på kinderna kunde jag inte göra något eftersom jag redan bränt mig :/ Väl hemma grillade vi hamburgare, majskolvar, gjorde sallad och allt, en mycket mumsig middag det också. Sedan tänkte vi ta en cykeltur och kolla in H&M eftersom vi såg en skylt där när vi åkte med bussen, men när vi kommer dit är det ett stort fett jävla köpcentrum (med tre våningar) och på baksidan ett casino, spelhall/bowling, bio, minst 5rastauranger osv. Varför berättade ingen det för oss? Iallafall for vi hem när allt stängde och planerade ett besök nästa kväll.



13 augusti
För ovanlighetens skull låg vi i vattnet med våra ringar hela dagen, alltså ni vet inte hur grymt det kändes. Och framför oss på stranden ligger en kille och posár i string, det är nog det värsta jag sett. Eller det och det här håret alla spanjorer har i nacken, varför? Vi åkte hem lite tidigare iallafall tror vi gjorde nudlar eller något till middag och sen cyklade vi in till köpcentumet "Habaneras". Vi hittade ett våffelställe där dom säljer våfflor med choklad på. Det var seriöst bland det godate jag någonsin ätit. Vi spelade också airhockey i spelhallen, haha, lättroade. Där hittade vi ju våran "trio" också, pannbandet, vit tröjan och svarttröjan. Men mer än det behöver jag inte säga. Förutom: vilka fotleder!



14 augusti
För första gången gick vi och handlade en nybakade baguett i affären till frukost, mm gud vad lyx det kändes, as gott. Och på tal om ingenting hittade jag i affären nudlar med "friterad kycklingsmak". Sen stranden då igen, men man orkade seriöst inte vara någon annanstans när det var sådär varmt varje dag. På kvällen cyklade vi in till köpcentrumet igen och tog en till våffla (dock bara en halv denna gång). Sen kommer det ett spanskt gäng och sätter sig bredvid oss. Vi ba hm, för ingen säger något. Efter mycket om och men ger man fet dissen och går därifrån. Hem.



15 augusti
Nä känns inte som om jag behöver skriva vad vi gjorde på dagen, för det vet ni vid det här laget. Men idag hade vi med en bok gör en gångs skull, och den följde med överallt resten av våran spanien tid kan jag meddela. På affären hemma igen köpte vi Sider (som typ var vin), och baileys. När vi kommer hem antar jag att vi gör nudlar där också, sen dusch osv. Vi dricker det vi köpt + äter smältchoklad och päron, det var gott. Sen lite senare åker vi in igen till alla barer. Vi smakar bland annat en piña colada, mmm. Sedan går vi till grannbaren (egentligen bara för att vi trodde vi såg svenskar), och träffar bartendern där (enrique), som är hur grym som helst. När vi sitter där och dricker kommer han fram och pekar på en kille vi pratat om förut, och säger att han bjuder för drinkarna. Pappan skrattar så glatt och vi antog att det var han som egentligen betalade. Som tack fick han en puss på kinden. När vi tillslut ser de där spanjorerna igen från igår bad vi dom komma till bordet. Vi gick och spelade biljard (som tydligen inte är min grej), och sen satt vi bara och pratade. Vilket ändå inte gick så bra eftersom det endast var en som kunde prata engelska. Sedan bestämde vi att imorgon skulle vi gå ut på några party place.



16 augusti
Ja vi åkte ner till stranden iallafall, för även om det är molnigt måste man svalka av sig i hettan. Vi gick och åt glass, men den var inte så jätte god måste jag säga. Men dock såg den ju lite godare ut än vad den var. Vi åkte hem ganska tidigt faktiskt då för en gång skull. Vi cykalde och handlade lite middag och grejer till dom dagarna som var kvar. Dock hände det en liten incident i kassan men ja haha. Efter några timmar där också då cyklade vi vidare till donken där vi åt middag. Cyklade snabbt hem och gjorde oss i ordning, och lite baileys osv. Cyklade in för andra gången lite senare än alla andra kvällar, och så gick vi till enriques bar igen. Inga free drinks idag där inte. Men i stan på våran krogrunda kan jag ju säga att jag inte betala en spänn. Det hela började då på köpcentret (enriques bar), där vi träffade vårat spanska gäng. Och till våran stora förvåning hade dom tagit med is, glas och allt som dom gömt i någon buske, som dom bjöd på så småningom. Lite rörande ändå. Efter den evighetspromenaden inne bland alla barer, alla gratis shots/tequila, hittar vi en svensk bar. Vi: vi kommer från luleå, dom: åh så då har vi lite halvfinnar här. Hah? Vi gick från ställe till ställe, helt slut efter så jävla mkt dans, men vad fan. Det blev till och med en på själva baren! Men schyy.. Fick en ros också av Christian. Dock jobbigt att gå och bära på den hela kvällen. Vi gick sen vidare till vattnet ett tag, sen till tivoliområdet där jag hanna och anneli åkte karusell. Där nånstans under kvällen när vi strosade på bar gatan gick det in någon i mig. Vad fan tänkte jag när jag hörde någon kasta glas. Alla började rusa in för att gömma sig. Sedan fick man höra "BANDIDOS", det kändes ändå lite småtufft att hamna där mitt i någon uppgörelse. Iallafall efter den sista drinken och vi skulle börja gå hem kände jag mig inte alls bra. Men det berodde ingenting på det jag druckit tror jag, eftersom det bara blev svårt att andas. Var så hela vägen hem typ, och tillslut fick jag kväljningar. Huvva, till och med polisen stannade och frågade hur det var men det gick okej. Var väl hemma sisådär 6 på morgonen? Till och med grannarna hade redan klivit upp.



17 augusti
Morgonen var lite seg och så, och när vi missade den första bussen med ca 30sek. kändes den inte så mycket bättre. Vi var iallafall på stranden och kände ingen stress överhuvudtaget. Helt plötsligt kommer det ut en fransman typ som börjar prata på, och ja helt plöstligt börjar han dra i armen, ut i vattnet. Vi stretade emot och ahn släppte. Sen tog han tag i hanna istället men han släppte tillslut där också. Sedan satt han alldeles brevid oss på stranden (och drack tetra vin), skvätte vatten på oss och tillslut började han rota i isabells väska?! Då fick vi nog och gick därifrån till en annan strand. Där somnade åtminstone jag ett tag innan det var dags att pallra sig mot bussen. Till middag lagade vi en egen sallads tackos igen, men salsa, cheese, och naco chips, det var otroligt gott. Den kvällen var vi typ helst slut, vi jagade lite kackerlackor och sen läste vi hela kvällen. Och då menar jag verkligen det, alla satt med varsinn bok runt bordet och läste haha :)



18 augusti

För en gångs skull klev vi upp jätte tidigt, kring 8 iallafall. Men det var skönt, äta furkost ute när det fortfarande var molnigt och inte så varmt. Vi åkte in till stranden och stekte. Vi gick och tog en kebab på en restaurang där de kunde svenska (woho). Vi åkte hem lite tidigare också eftersom vi skulle och shoppa på Habaneras. Väl där hittade jag bara en lila t-shirt, men jag tyckte den var jätte gullig! Och på en affär träffade vi minsann svenska pojkar (som ni kommer få läsa mer om sen!). Vi gick för att äta middag på något mex ställe där jag och hanna skulle ha ciili con carne och nacho chips och cheddar. Men vad får vi, jo varma sega chips, bönor utan någon sås och chili. Och typ en tesked köttfärs, om det nu ens var det. Anneli och isabell skulle ha sallad och kyckling, och ja dom fick bokstavligen sallad. Endast grön sallad och var det kalla friterade kycklingbitar på? Inte så värst bra ställe iallafall. På kvällen när vi kom hem missnöjda och hungriga började vi packa inför stranden nästa morgon eftersom vi tänkte åka dit lika tidigt igen och verkligen ta vara på sista dagen.



19 augusti

Vi klev upp såpass tidigt att när vi gick mellan alla stånd på marknaden var det fortfarande molnigt och precis när vi kommer fram så spricker det upp och solen kommer fram. Det blir inte så långvarigt eftersom det var mycket moln den dagen men det var varmt iallafall. Vi hyr solstolar och allting för att lyxa till det lite sista dagen. Men det var ändå synd att det inte var så mycket sol sista dagen. Vi går iallafall och köper ännu mer våfflor med choklad och mår riktigt toppen. När vi tillslut börjar vandra mot bussen hem för att städa hela huset, ser vi svenskarna från shoppingturen dagen innan. Efter ett tag ser vi att dom går efter oss. Vi tvekar, går lite, stannar, går tillbaka för att köpa glass, då en av killarna (som hette mau/mowgli) kommer och frågar om vi skulle vilja hitta på något på kvällen. Självklart tackar vi ja och bestämmer att vi ska ses på kvällen i köpcentret. Då nästan springer vi till bussen för att hinna städa hela huset, packa ihop alla våra saker och äta innan vi skulle träffa dom. Med god marginal låg vi och chillade ett ganska bra tag innan vi började cykla in mot Habaneras. Vi hann gå i några affärer innan vi stötte på dom utanför toaletterna (i en liten pinsam situation) dessutom. Och när vi 4 skakat hand med alla dom 8 (eller hur många de nu var) gick vi för att ta något att dricka. De här svenska pojkarna kom alltså från gävle och var 18-16 år, och om jag kommer ihåg rätt hette alla Mau, Matte, Stefan, Elias, "Pop pop pop", Niklas, Acke, Jonas. Efter lite diskussioner kom vi fram till att vi skulle åka med till deras lägenhet och förfesta lite där innan vi skulle gå ut. Så tillslut fick vi alla dela på 3st taxibilar och kom fram till deras lägenhet. Den var typ stor och fin, man kunde nästan ine förstå att det var så många killar som delade på den. Vi gick till någon liten affär precis under lägenheten och inhandlade lite grejer. Sen trängde vi oss alla in (ut?) på balkongen. Där körde vi "jag har aldrig" och "sanningen eller konka" för att komma lite i stämning. Haha ojoj det var så trevligt. Kring 2 gick vi ner till alla barer och alla skulle typ beställa "fire shots", man fick ju inte höra lite om dom under kvällen. Det var lite synd att vi aldrig riktigt gick och dansade och sådant utan mest bara gick (jag åt också!) och drack. Kring 3 bestämmde vi att vi skulle gå och bada, det blev ju som ett sista dopp i medelhavet innan vi skulle åka hem. Alla försvann lite för sig själv och vad som hände, hände helt enkelt. Kan bara säga att det är bland det mysigaste jag någonsin gjort. Hör själv: 3 på natten, det är mörkt ute, ni är i spanien, ni träffar svenska killar (som dessutom ser bra ut), ni badar (i underkläder) i medelhavet. Det är en rätt fin tanke :) Sen vid 4 var vi klara och gick tillbaka till deras lägenhet. Fast väl där var det någon som fattades, någon gick ut igen osv osv, men annars var vi flesta samlade där. Det blev ett litet lugnare tempo där och jag somnade nästan. Kändes inte så bra men jag kunde som inte göra någonting åt det. Vi blev kvar där ett himla tag iallafall och bara mös på. Klockan 7 ringde vi och beställde taxi hem iallafall.



20 augusti

Nog för att det den 20e för ett tag sen i det förra inlägget, men ja. Vi åkte taxi till Habaneras där vi hade cyklarna, sen cyklade vi hem och var där ungefär 8 på morgonen. Och då var det ju ingen ide att gå och lägga sig eftersom vi skulle åka till flygplatsen kl 10. Så vi packade ihop det sista, åt och bar in alla utemöbler, cyklar osv. När (brittisk uttal) Peter skulle köra oss blev det lite krångel med bilen men när vi till slut var iväg somnade alla i bilen typ. Vi måste ha varit ett himla roligt sällskap. Och vilket gott skratt man fick där mitt i allt. På flygplatsen checkade vi in och åt lunch på Burger King. Sen gick vi iprincip ombord på planet direkt. Alla sov då så gott på planet så den flygresan (på 4timmar) gick ju hur fort som helst. På arlanda gick hanna och anneli för att se om det fanns kvar några platser på flyget till luleå som gick på 2 timmar. Det fanns det och vi bokade in oss direkt. Checkade in väskorna och gick på MAX (som nu var öppet) och åt middag. Vadå flott? Bara hamburgare till måltid för andra gången?! Mätta och belåtna gick vi ombord och flygresan till luleå gick ju löjligt fort. På kallax blev vi mötta av familj, mamma hjälpte mig och tog min väska och vi alla sa hejdå. På ett sätt var det skönt att vara hemma men alltså, jag flyger mycket mer än gärna tillbaka. Helst på en gång. Började dock packa upp direkt jag kom hem, kändes surt. Men gud vad skönt att sova i sin egen säng.



21 augusti

Vaknade efter 12 timmars sömn. Det första man såg var regn. Packade upp det sista och insåg att jag faktiskt var hemma igen :/ Nu ska jag göra någon nytta. Bara så ni vet, vill verkligen tillbaka! Men snart blir det en gävle sväng för ett kärt återseende, eller hur ;)

Malin

Vad kul ni verkar ha haft, man blir ju avundsjuk!



2008-08-21, 21:51:21 URL: http://mewluin.blogg.se/

Hanna



2008-08-22, 03:01:31

Hanna

"när alla var klara" HAHAHHAHAHHAHA!!!!!!!! emma emma emma, jag saknar att vakna upp vid din sida... kom och sov med mig NU! + att jag har en del att berätta min sköna böna



2008-08-22, 03:02:42

isabell

ååh jag sitter fan & skrattar högt & får tårar i ögonen, jag vill så gärna tillbaka till vårat älskade spanien NU!



2008-08-24, 21:31:47



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?